diumenge, 27 d’abril del 2008

Montblanc ha caigut

Després de segles de resistir invasions, batalles i setges terribles, Montblanc ha caigut. Els temibles dominguerus, tribu salvatge extesa per la costa catalana i coneguda per la seva voracitat i consumisme, han travessat les muralles i han conquerit la ciutat.
Bromes apart, aquest cap de setmana hem estat a Montblanc, un dels pobles més bonics de Catalunya i amb un regust medieval més profund. Com que diu la tradició que la llegenda de Sant Jordi va passar a Monblanc, cada any organitzen la setmana medieval al voltant de tan assenyalada data. I nosaltres, que ja ho tenim això de tribu salvatge, hem anat allà.
Ja sabíem a què anàvem, molta gent, molt medievalisme de pa sucat amb moli, preus rebentats... i clar, això vam trobar. I tothom podria dir-nos: "home, ja ho sabíeu!!". És veritat... però així com hem estat en altres llocs farcits de gent, aquest cop hem tingut la sensació de poble superat, i que no pot donar l'abast.
Una llisteta de coses: un bar no va poder posar una cervesa en un got perquè no en tenia de nets; un altra bar va tardar moltíssim a portar coberts perquè no en tenia prou de nets; i encara un altre bar que no podia oferir gairebé cap gelat a un grup de famílies que duia una colla de nens... i que van acabar prenent un cacaolat. Un espectacle (venda d'esclaus) davant d'unes 800 persones... sense micro! L'espectacle de "la forca" es fa a la fossa de la muralla... i hi havia al voltant de 500 persones per veure'l per tant, només el veien els de primera fila (és el que té un escenari enfonsat). L'espectacle de la Dracum Nocte (invocació dels elements malignes) es fa en un escenari, i tothom ho veu a peu dret... per tant, només ho veu la primera fila...
En fi, el poble estava superat. Molta gent, ja se sap... però altres llocs tens la sensació que està controlat.
De totes maneres, un bon record: el poble fa un esforç molt gran ambientar-se i donar acollida a tothom, espectacles que estan prou a l'alçada la majoria de vegades, un espectacular mercat amb moltíssims productes, una atenció turística exquisita, això sí...
Si voleu anar-hi, jo ho recomano, val la pena... però també segur que val molt la pena anar a Montblanc en un altre moment que no hi hagi setmana medieval... qui sap quan hi ha més ambient medieval.
Podeu veure més informació al meu blog de viatge "el domingueru"