dijous, 10 d’abril del 2008

O tot o res


Amb l'esport tothom s'hi atreveix. Deu que històricament el múscul no va massa associat amb la neurona, i sembla que tot és més manipulable per aquesta vessant.
No hi entenc massa de política... i de política internacional encara menys! però com sempre, el meu cor em diu coses... i em sembla molt que els drets humans a Xina no han començat a machacar-se al Tíbet, sinó que ja fa força temps (jo era un crio quan allò de Tianan men...)
I ara que arriben els jocs olímpics, vinga tothom a treure banderes (així sortim a la tele), i fins i tot alguns polítics s'atreveixen a parlar de boicot o coses semblants a l'acte d'inauguració, i amunt i avall...
Què fàcil és emmerdar l'esport de política, qualsevol s'hi veu en cor. A veure qui té collons d'aturar els tractes comercials amb els xinesos fins que no s'aturin les repressions, i es garanteixin els drets humans.
O fem pressió, o no en fem. Però no quan i on ens interessa. Molta gent quedarà molt bé donant una imatge de preocupat pels drets humans amb merdes de boicots, sense jugar-se ni un pèl de la barba. No els ho permetem. Recordem als polítics que més enllà dels jocs olímpics, hi ha moltes altres pantalles de denúncia... encara que potser ens arrisquem una mica més.
I una cosa no treu l'altra: els atletes que boicotegin els jocs... aquests sí que té un valor brutal, i seran un exemple per tothom perquè ells sí que de veritat s'hi juguen la perilla amb la seva professió... a veure quants n'hi ha.

3 comentaris:

Unknown ha dit...

Tens tota la raó, però ara és un bon moment per fer més pressió amb el Tibet. O ara o mai. Quan es clausirin els Jocs de Pequín ningú se'n recordarà del Tibet, només els tibetans.

Han d'aconseguir coses ABANS dels jocs, per això estant apretant tant.

Miki ha dit...

Estic d'acord totalment amb tu. Amb la primera part al 100%, si volen fer pressió que ho facin amb els tractes internacionals, o altres coses, però clar com l'esport es poca cosa fem el paripé allí, fa 2 dies rumiava el mateix. Allí no es respecten drets humans bàsics però per desgracia també li dono voltes a que potser els hi convé boicotejar xina per que ara esta emergent amb molta força i això pot fer ombra a molta gent.

Sobre els esportistes, ja no dic res, si un fa boicot, es totalment respectable que son els seus cuartos i el seu esforç, i si no en fan, també.

Puji ha dit...

Totalment d'acord. Però s'ha de recordar que quan parlem del poble de Tibet, estem parlant de persones humanes aixafades, i mai més tindran una oportunitat com aquesta per fer-se sentir.

Per una banda és o tot o res, però per l'altra és o ara o mai.